Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα “Ballroom” του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε κάτω από τους ήχους της μουσικής συναυλίας της καταξιωμένης συνθέτριας κ. Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της μελωδικής φωνής της κ. Έλλης Πασπαλά,  ο επετειακός εορτασμός των 40 χρόνων της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

To δείπνο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του από την μακρινή Βραζιλία, ο Πρόεδρος της  Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας Καθ. κ. Mauricio Malgahaes Costa, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο της ΕΕΜ, Καθ. κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και τα διατελέσαντα Μέλη του Δ.Σ. για το αξιόλογο έργο που επιτελεί η Εταιρεία στο διάβα όλων αυτών των χρόνων.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στούμπος,  ο οποίος και ανέγνωσε ένα υποστηρικτικό μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ιατρός, Βουλευτής Ξάνθης κ. Μπουράν Μπαρχάν,η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Διαμάντω Μανωλάκου, η σύζυγος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Νατάσα Λεβέντη,  η εκπρόσωπος της Α.Υ. Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας  Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews, η Γεν. Πρόξενος της Τουρκίας κ. Oya Yazar ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Burak Ozugergin, η εκπρόσωπος της Κιβωτού του Κόσμου κ. Σοφία Γιάννου, ιατροί, Καθηγητές, δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος κόσμου.

Η ΕΕΜ έχει συμβάλλει διαχρονικά στην ευαισθητοποίηση των γυναικών και αύξηση της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε ιάσιμα Στάδια και κατά συνέπεια αύξηση της επιβίωσης  των γυναικών με καρκίνο του μαστού. Αυτό επιτεύχθηκε με τις Ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.  Έτσι, η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται νωρίτερα, δηλ. σε στάδια ιάσιμα. Εδώ θα δώσουμε ένα ζωντανό και μετρίσιμο παράδειγμα: Το 1980 στο νεοσύστατο τότε Κέντρο Μαστού του ΙΚΑ μία στις 3 γυναίκες με καρκίνο του μαστού που προσέρχονταν στο Κέντρο, διαγιγνώσκονταν σε Στάδιο ανεγχείρητου, δηλ. στον προθάλαμο του τάφου!! Είκοσι χρόνια μετά, το 1999 σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα Νοσοκομεία της Αττικής διαπιστώθηκε μετρήσιμη διαφορά,  αφού η διάγνωση στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού γινόταν πλέον σε πρωιμότερα Στάδια. Το Στάδιο 0 (μη διηθητικός)  και Στάδιο 1, δηλ. μικρός καρκίνος <2εκ., έφθανε το ποσοστό του 30-35% και ο ανεγχείρητος καρκίνος μαστού είχε μειωθεί σημαντικά.

Η ΕΕΜ τον Δεκέμβριο του 2004, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, για την συμπλήρωση της 25ετούς λειτουργίας και προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη.  Ομοίως τα ΕΛΤΑ τίμησαν το έργο της ΕΕΜ με την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 25 χρόνια της Εταιρείας. Ακολούθησαν 8 Ελληνικές και Διεθνείς Βραβεύσεις.

Η ΕΕΜ του χρόνου-πρώτα ο Θεός-διοργανώνει το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας που θα λάβει χώρα 10-12 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) με Πρόεδρο την κ. Μουζάκα.

Τέλος, οι συμμετέχοντες  είχαν τη χαρά να λάβουν από την ΕΕΜ, το αναμνηστικό βιβλίο που εκδόθηκε για τα 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην Ελληνική Κοινωνία.

 

 
     

 

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top