Η ογκεκτομή θεωρείται καθιερωμένη μέθοδος αντιμετώπισης σε επιλεγμένα περιστατικά καρκίνου του μαστού. Στα περιστατικά αυτά η ακτινοθεραπεία του υπόλοιπου μαστού είναι απαραίτητη για να μειωθούν τα περιστατικά υποτροπών.

 

Η εφαρμογή της απλής ογκεκτομής χωρίς αποκατάσταση δημιουργεί άσχημη αισθητική εικόνα, με την οποία η γυναίκα πρέπει να ζήσει τα υπόλοιπα (πολλά κατά προτίμηση) χρόνια της ζωής της.

Η Ογκοπλαστική έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και θεωρείται ως η επέμβαση που γίνεται όταν υπάρχει καρκίνος στο μαστό. Έχει τη βάση της ωστόσο στην πλαστική χειρουργική. Είναι πλαστική επέμβαση μείωσης του μαστού που παράλληλα αφαιρεί και τον καρκίνο. Η διαμόρφωση των διαφόρων τεχνικών έχει σαν στόχο άριστο ογκολογικό αποτέλεσμα και παράλληλα αισθητικό.

Ένα άλλο θέμα είναι η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή που στην Ελλάδα γίνεται από πλαστικούς χειρουργούς. Υπάρχουν ωστόσο πολλά ερωτηματικά – πότε? Με ποιον τρόπο? κτλ

Εκπαίδευση για Ογκοπλαστική στον κόσμο και πόσο μάλιστα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Διεθνώς εφαρμόζονται σεμινάρια εκπαίδευσης τα οποία γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα και ιατρούς.

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) προσπαθώντας ακόμα μία φορά να καλύψει το κενό στην γνώση, διοργανώνει για πρώτη φορά Σεμινάριο Ογκοπλαστικής, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα.

Έχει προσκληθεί μία από τις πιό γνωστές και καταξιωμένες ομάδες Χειρουργών Ογκοπλαστικής από την Βραζιλία.

Μην χάσετε αυτή την μοναδική εμπειρία όπου πρωτοπόροι Επιστήμονες-Ιατροί θα μεταφέρουν την γνώση και την πολύχρονη εμπειρία τους μέσω πρωτοποριακών μεθόδων και τεχνικών!

Επισυνάπτουμε σχετικό υλικό και βρισκόμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειασθείτε.

 

Click on the image or HERE to read the newsletter.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 596 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top