Την Παρασκευή 2 Ιουλίου η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας έκανε “RESTART”, δηλαδή επαναλειτούργησεμετά από μία διετή αναγκαστική παύση λόγω COVID-19, εορτάζοντας τα 10 χρόνια ενεργούς λειτουργίας της (έτος ίδρυσης 2009).
Η Σχολή φιλοξενήθηκε και πάλι στο Αμφιθέατρο “Επαμεινώνδας Μεγαπάνος” του Μαιευτικού, Γυναικολογικού και Χειρουργικού Κέντρου A.E. ΛΗΤΩ, το οποίο και ευχαριστούμε εγκάρδια.
Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά COVID-19 που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΛΗΤΩ, λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Το διήμερο του πρώτου κύκλου, άρχισε με τον σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου της Εταιρείας και Διευθύντριας της Σχολής Μαστολογίας, Καθηγήτριας κ. Λυδίας Ιωαννίδου Μουζάκα και ακολούθησε ο μεστός και εξαιρετικός μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, στον οποίο εξήρε το ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο της Σχολής ως και την Επιστημονική προσφορά αυτής.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του διημέρου, εκτός των καταξιωμένων και αξιόλογων Ελλήνων Συναδέλφων, συμμετείχαν και δύο Συνάδελφοι από το εξωτερικό:
Ο τ. Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (SIS) Καθηγητής Ακτινολογίας από την Γερμανία κ. Alexander Mundinger, με θέμα: “Οι νεώτερες Απεικονιστικές Τεχνικές στη Μαστολογία” και η Επιδημιολόγος από την Επιτροπή της Ε.Ε., την European Commission Initiative on Breast Cancer -στην οποία Επιτροπή συμμετέχει και η κ. Μουζάκα- κ. Livia Giordano από την Ιταλία, με θέμα: “Πρόγραμμα Πληθυσμιακού ελέγχου Γυναικών με Μαστογραφία – Οργάνωση και Εκτέλεση”, η οποία επεσήμανε μεταξύ των άλλων επιστημονικών δεδομένων ότι δυστυχώς η Ελλάδα, μαζί με τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία, είναι οι τρεις Ευρωπαϊκές χώρες που δεν διαθέτουν οργανωμένο Εθνικό Πληθυσμιακό έλεγχο των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, με μαστογραφία και ευχήθηκε σύντομα να δρομολογηθεί η προσπάθεια αυτή και στην Ελλάδα και ότι η ίδια θα τη στηρίξει μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Με την ευκαιρία της Επετείου του εορτασμού των 10 χρόνων της Σχολής,  η Διευθύντρια της Σχολής και Πρόεδρος του "21ου ΠαγκοσμίουΣυνεδρίου της SIS για τον καρκίνο του μαστού και την υγεία του μαστού" υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί από το Συνέδριο σε όποιον/α αριστεύσει στις εξετάσεις της Σχολής Μαστολογίας του έτους 2021, δωρεάν εγγραφή στο Συνέδριο, που πρώτα ο Θεός πρόκειται να γίνει στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ρόδο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ρόδος Παλλάς.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στους χορηγούς ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top