ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων καλύπτει την ιστοσελίδα μας https://mastologia.gr και σκοπός της είναι η ενημέρωσή σας για τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία μας. Για μας τα προσωπικά σας δεδομένα είναι σημαντικά γιατί τα συλλέγουμε με την δική σας επιθυμία ώστε να συμβάλουμε μαζί στην βελτίωση του δημοσίου αγαθού της υγείας. Η συλλογή και η χρήση των δεδομένων σας μέσω της επικοινωνίας μας με εσάς είναι το μέσο για να υπηρετήσουμε αυτόν τον σκοπό. Επομένως, θέλουμε να είσαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) αποσκοπεί στον συντονισμό επί εθνικού επιπέδου των επιστημονικών προσπαθειών των ειδικών ιατρών, αλλά και άλλων επιστημόνων που ασχολούνται με τον μαστό. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας. Περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς και την δράση μας θα βρείτε στην παρούσα ιστοσελίδα μας.

Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων θεωρούμαστε Υπεύθυνοι Επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην γραπτώς στην διεύθυνση Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας: Λ. Κηφισίας 18 Αθήνα 11526, ηλεκτρονικώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 210 7470257 καθώς και με αποστολή φαξ στον αριθμό 210 7716834. Για απορίες σας σχετικά με την χρήση των δεδομένων σας απευθυνθείτε στον/την υπάλληλο της Εταιρείας μας και υπεύθυνο για θέματα προσωπικών δεδομένων.

ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με την συναίνεσή σας κατά την εισαγωγή των στοιχείων σας στην ιστοσελίδα μας για την εγγραφή σας ως μέλους ή κατά την αποστολή των στοιχείων σας με άλλον τρόπο (ταχυδρομικώς, με φαξ ή με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής μέλους κατά την επίσκεψή σας στα γραφεία μας ή στα συνέδρια που διοργανώνουμε). Δεν συλλέγουμε δεδομένα από τρίτους καθώς θεωρούμε σημαντικό να γίνετε μέλος μας επειδή εσείς το επιθυμείτε και όχι κατόπιν δικής μας προτροπής.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Συλλέγουμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνον προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τις παθήσεις και την θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού, για την διοργάνωση και τη συμμετοχή σας σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού και για την ευαισθητοποίησή σας για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού. Οι σκοποί που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας είναι μόνον ενημερωτικοί και εκπαιδευτικοί.

ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Κρατάμε και χρησιμοποιούμε μόνον όσα δεδομένα μας εμπιστεύεστε εσείς και είναι απολύτως αναγκαία για να πραγματοποιούμε τους παραπάνω σκοπούς, δηλαδή το όνομα και το επίθετό σας, το τηλέφωνο ή/και το email επικοινωνίας σας καθώς και την ταχυδρομική σας διεύθυνση.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας προς τρίτους και κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά εκτός από εμάς. Εάν επ’ αφορμή μίας επιστημονικής εκδηλώσεως (συνεδρίου ή εκπαιδευτικού σεμιναρίου) τα δεδομένα σας γνωστοποιηθούν προς τρίτους, αυτό θα γίνει με την δική σας συναίνεση. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ούτε να τα γνωστοποιήσουμε σε άλλο μέλος μας. Επίσης δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας προς τρίτες χώρες.

Θα διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας προς τρίτους χωρίς την συναίνεσή σας μόνον εάν απαιτηθεί από το νόμο, εάν χρειαστεί να σας προστατεύσουμε (όπως επί παραδείγματι για να αποτρέψουμε απόπειρα εξαπάτησής σας) ή εφόσον απαιτηθεί για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των συστημάτων υπολογιστών μας και των δικτύων μας.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Κρατάμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο χρειάζεται για να σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με τους σκοπούς της Εταιρείας μας, και πάντως όχι πέραν των δέκα ετών από την εγγραφή σας ως μέλος, γιατί αυτός θεωρούμε ότι είναι ένας εύλογος χρόνος χρήσεώς τους σε συνάρτηση με τους ενημερωτικούς και επιστημονικούς σκοπούς που υπηρετούμε. Σε κάθε περίπτωση μέσα από την συχνή επικοινωνία μας μαζί σας ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την συναίνεσή σας για την χρήση των δεδομένων σας. Μετά την πάροδο της δεκαετίας αυτής, θα ζητήσουμε την συναίνεσή σας για την συνέχιση χρήσεώς τους και αν δεν την λάβουμε θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ

Κατ’ αρχάς μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγραφείτε από μέλος της Εταιρείας μας χωρίς κόστος ή μπορείτε να μας ενημερώσετε στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνία μας ότι δεν θέλετε πια να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας.

Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να σας ενημερώσουμε για το ποια δεδομένα σας έχουμε συλλέξει και χρησιμοποιούμε, να ζητήσετε την τροποποίηση των δεδομένων σας, εάν έχουν αλλάξει από τον χρόνο εγγραφής σας, να ζητήσετε την διαγραφή των δεδομένων σας, να ζητήσετε να μην τα χρησιμοποιούμε για κάποιους σκοπούς και βέβαια να ζητήσετε να τα μεταφέρουμε αυτούσια σε τρίτον ή τρίτους.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εάν πιστεύετε ότι παραβιάζεται το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας σε ασφαλή συστήματα που είναι εγκατεστημένα στα γραφεία μας και φροντίζουμε για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ώστε να τα προστατεύσουμε από κινδύνους απώλειας, αλλοίωσης ή διαρροής.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΣ: 7 Ιουνίου 2018

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τo δικό του πρόσωπο και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο καθώς προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας ως ένα Επιστημονικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικό βασιζόμαστε στα ευγενή κίνητρα των ανθρώπων που δρουν ή θα ήθελαν να δράσουν ως εθελοντές με στόχο να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο κόσμο.

Ιδιαίτερα αν είστε νέα/νέος χωρίς προϋπηρεσία, η εθελοντική εργασία όχι μόνο θα εμπλουτίσει το βιογραφικό σας αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία στην πράξη. Ακόμα και αν έχετε εμπειρία αλλά δεν έχετε απασχόληση αυτή τη στιγμή, η εθελοντική εργασία θα μπορούσε να είναι μία διέξοδος σε τυχόν αρνητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν και θα μπορούσε να σας ενεργοποιήσει θετικά προς όφελος του εαυτού σας και του συνάνθρωπου σας.

Όποιος ενδιαφέρεται να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του κάποιες ώρες την ημέρα, ή κάποιες ημέρες την εβδομάδα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210 74 70 257 ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι οι ψυχολόγοι, υπάλληλοι γραφείου, γραφίστες, προγραμματιστές, μεταφραστές, λογιστές, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και όποιος δεν έχει χρόνο να διαθέσει θα μπορούσε να μας ενισχύσει οικονομικά.

 

Ευχαριστούμε!

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού "Ελλη Λαμπέτη", θέλοντας να ενισχύσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, διαθέτουν προς πώληση χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους συνεργάτες σας.

Τιμή πώλησης 10,00 ευρώ οι 10 κάρτες.

Λογαρ. Τραπέζης Alpha Bank                                        

34 900 200 200 31 96
IBAN: GR 47 0140 3490 3490 0200 2003 196

και

34 900 200 200 53 19
IBAN: GR 53 0140 3490 3490 0200 2005 319

Δικαιούχος: Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

Παρακαλούμε μετά την πληρωμή σας να μας αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία σας και το νούμερο κάρτας της αρεσκείας σας απο το παρακάτω δειγματολόγιο. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7470257)

Δείγματα καρτών:

View the embedded image gallery online at:
https://www.mastologia.gr/404/8-articles#sigProGalleriada5c53d568

 

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1979 ως θυγατρική Εταιρεία της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society - S.I.S.) και παραμένει μέλος της.

Σήμερα απαριθμεί 430 μέλη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το μαστό, όπως γυναικολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι / ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, κυτταρολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, πυρηνικοί ιατροί κ.ά.

Από την ίδρυσή της ΕΕΜ μέχρι σήμερα διετέλεσαν Πρόεδροι της Εταιρείας οι κάτωθι:

Β. Κουτήφαρης 1979 – 1984  Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας Παν/μιου Αθηνών
Γ. Παρασκευάς 1984 – 1986  Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής
Μ. Φιλιππάκης 1986 – 1992  Καθηγητής Χειρουργικής
Ι. Γκόγκας 1992 – 1994  Αναπληρωτής Καθηγητής
Λ. Ιωαννίδου-Μουζάκα 1994 – σήμερα  ε. Καθηγήτρια Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος - Χειρουργός, Μαστολόγος - Ογκολόγος

Η ΕΕΜ στην 35ετή διαδρομή της, ασχολείται με τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών ιατρών, την ενημέρωση των μη ειδικών στον μαστό ιατρών στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με την έγκαιρη δίαγνωση.
Για να επιτύχει τους σκοπούς της, η ΕΕΜ διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια για τους ειδικούς και μη ιατρούς, ενώ για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κοινού οργανώνονται Ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπου εξειδικευμένοι ιατροί μιλούν για θέματα διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού με προβολή διαφανειών και διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κοινού.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα:

• 12 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος
• το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μαστολογίας στην Αθήνα το 1988
• το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας στη Ρόδο 1992, το 22ο Διεθνές Συνέδριο της Έρευνας του καρκίνου του μαστού στην Αθήνα 1998 το
• 35 Επιστημονικές Ημερίδες σε ιατρούς 
• 128 Ενημερωτικές Ημερίδες την τελευταία 10ετία για το κοινό σ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2002 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού και έδωσε το όνομα «Έλλη Λαμπέτη» για να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, που χάθηκε από αυτή τη νόσο, επειδή δεν γνώριζε την έγκαιρη διάγνωση. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα άτομα των οικογενειών τους. Το Κέντρο βρίσκεται στο Καλφοπούλειο (1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων), Σόλωνος 78 2ος όροφος και λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00 και εξυπηρετεί επιπλέον και γυναίκες από διάφορα μέρη της χώρας με τηλεφωνικές συνεδρίες.
Από τον Ιούλιο του 2004 το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Η Ε.Ε.Μ. τον Δεκέμβριο του 2004, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια Πανηγυρικής Συνεδρίας του τέλους του έτους, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την 25ετή λειτουργία και προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη»,.
Η Ε.Ε.Μ. από το 2005 έως το 2010 κάθε 3 μήνες εξέδιδε το περιοδικό «MASTOLOGIA» για το κοινό, το οποίο υπάρχει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της www.mastologia.gr.
Τον Απρίλιο του 2009 ίδρυσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Societe Internationale de Senoligie S.I.S.) και του Υπουργείου Υγείας. 
Σήμερα η Εταιρεία λόγω της διεύρυνσή της απέκτησε μόνιμους εκπροσώπους στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο, Κρήτη, Γρεβενά και διαθέτει κάποια άτομα που προσφέρουν εθελοντική εργασία στην Ε.Ε.Μ.

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις εκλογές της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), της 20ης Σεπτεμβρίου 2021  εξελέγησαν τα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τα οποία  συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως ακολούθως: 

Πρόεδρος:                Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα  

Αντιπρόεδρος:         Βασίλειος Γεωργούντζος

Γεν.Γραμματέας:       Αντιγόνη Πουλτσίδη

Ταμίας:                     Βασίλειος Μπαρμπούνης

Μέλη:                       Ξενοφών Βακάλης
                                 Πολυτίμη Λεονάρδου
                                 Αντιγόνη Σουρλά  


Η Γεν. Γραμματέας 

Αντιγόνη Πουλτσίδη

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top